Varför kan jag inte montera KiddyGuard® grindarna nära en övre trappsteg?

Ändrad den Thu, 18 Apr 2024 vid 07:27 AM

Väven som används i KiddyGuard®-grindar är utformad för att ge bästa styrka och samtidigt vara mjuk och elastisk. Den skall dämpa eventuella fall eller slag mot den. När grinden är stängd förblir tyget stramt, men har en naturlig flexibilitet som gör att det kan böjas om t.ex. en fot som trycks mot den.

Det är dock viktigt att ta hänsyn till detta vid grindens placering. Om KiddyGuard® monteras för nära kanten av trappans överdel kan denna flexibilitet oavsiktligt skapa en glipa mellan väven och trappans kant. Denna glipa kan potentiellt låta ett barns fot glida igenom, vilket utgör en säkerhetsrisk. Genom att montera grinden 15 cm tillbaka från toppen så förhindras detta.