Varför kan en KiddyGuard® grind bara användas med barn upp till 2 år?

Ändrad den Thu, 18 Apr 2024 vid 07:41 AM

Alla typer/fabrikat av barngrindar skall uppfylla EN standard 1930. Denna standard är utformad för att skydda barn upp till 2 år från tillträde till utrymmen som kan utgöra fara för dem. Anledningen till denna 2 års begränsning är att äldre barn inte skyddas eftersom de genom fingerfärdighet, uppfinningsrikedom, som t.ex använda stolar för att passera, inte kan stoppas. Skulle ett barn använda en stol för att passera en grind ovanför en trappa så skulle detta rendera i en än farligare situation än om ingen barngrind hade använts. .

Föräldrars tillsyn är den mest effektiva formen av att säkerställa deras säkerhet. Genom att noggrant övervaka och aktivt engagera sig med ditt barn under denna fas kan du aktivt hantera potentiella risker och skapa en säker miljö. Kom ihåg att kombinationen av lämpliga säkerhetsåtgärder och ansvarsfull tillsyn förblir av största vikt när ditt barn fortsätter att växa och utforska.